Peniksen koko: pituus & ympärysmitta – keskiarvo ja millainen on ”hyvä” kulli

Peniksen koko: pituus & ympärysmitta – keskiarvo ja millainen on ”hyvä” kulli

Ikuisuuskysymys: millainen on hyvä penis? Kuinka pitkä peniksen pitäisi olla? Mikä on keskikoko? Mikä on keskipituus? Entä ympärysmitta?

Keräsimme tähän artikkeliin muutaman tutkimuksen tulokset sekä kerromme miten penis tulisi mitata oikeaoppisesti.

Tietoa peniksen keskikoosta eri tutkimuksissa

Medicalnewstoday.com listasi muutamia peniksen kokoon liittyviä faktoja.

  • Noin 85 % naisista on tyytyväinen kumppaninsa peniksen kokoon ja ulkonäköön, mutta miehet ovat epävarmempia itsestään.
  • Noin 45 % miehistä uskoo, että heillä on pieni penis.
  • Tutkimusten mukaan peniksen koon keskiarvo erektiossa on 12-16 senttiä.
  • Peniksen ympärysmitan keskiarvo erektiossa on 12 senttiä.
  • Löysän peniksen keskiarvopituus on 7-10 senttiä.
  • Löysän peniksen ympärysmitta on keskiarvona 9-10 senttiä.
  • Brittitutkimuksen mukaan naiset pitivät parhaana peniksen pituutena 15,8 senttiä erektiossa.
  • Vuonna 2012 julkaistun artikkelin mukaan suomalaisten miesten peniksen keskikoko on noin 13,77 senttiä.

Miksi annamme mitat näin laajoissa väleissä? Koska eri tutkimuksissa ja eri tutkimustavoilla on saatu erilaisia tuloksia. Mielenkiintoista kyllä, erään isomman amerikkalaistutkimuksen (1600 miestä) mukaan miesten itsensä mittaamat ja ilmoittamat lukemat ovat jotakuinkin samoilla linjoilla kuin lääketieteellisissä tutkimuksissa ammattilaisten saamat mittaustulokset.

Miten peniksen koko mitataan?

Ota mitta toiseen käteesi ja erektiossa oleva penis toiseen. Aseta mitan pää peniksen yläpuolelle mahdollisimman lähelle häpyluuta – paina häpyalueen rasvaa kevyesti sisäänpäin. Pituuden mittaaminen suoritetaan aina peniksen yläpuolelta. Vastaavasti ympärysmitta mitataan tavallisesti varren keskikohdasta. Ei siis terskasta, sillä se on paksumpi. Käytä ympärysmitan mittaamiseen joustavaa mittaa, esimerkiksi mittanauhaa. Pituuden voi mitata perinteisellä viivoittimella. Mikäli kulli on selvästi kaarella, voi sitä painaa kevyesti mittaa vasten vertailukelpoisen tuloksen saamiseksi.

Peniksen kokoa arvioitaessa on hyvä muistaa, että peniksen koko ei välttämättä vaikuta omaan tai kumppanin seksuaaliseen tyytyväisyyteen tai naisen tyydyttämiseen. Seksuaalisuuteen ja seksuaaliseen tyytyväisyyteen vaikuttavat myös hellyys, taidot, halukkuus, kiihottuneisuuden aste, tunnelma ja monet muut asiat.

Lisäksi, kuten sivustoltamme huomaat, tarjolla on runsaasti erilaisia seksileluja, joita voidaan käyttää useilla eri tavoilla aina esileikistä penetraatioon asti. Penispumput auttavat vahventamaan erektiota ja mahdollisesti tuovat hieman lisää ympärysmittaa kikkeliin.

Milloin penis on liian pieni?

Lääketieteellisesti ajateltuna penis on liian pieni vain silloin, jos lääkärit olisivat valmiita peniksen pidentämiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa kullia, joka on erektiossa alle 7,5 senttinen.