Miten valita oikeankokoinen kondomi? Lue ohjeet!

Miten valita oikeankokoinen kondomi? Lue ohjeet!

Kun mietit, minkä kokoinen kondomin pitäisi olla ja mistä niitä kannattaisi ostaa, ei valinta aina ole välttämättä helppo. Kondomin koko vaikuttaa seksin nautinnollisuuteen merkittävästi. Siksi on tärkeää löytää oikean kokoinen kondomi. Tässä artikkelissa kerromme, mitä ottaa huomioon ja miten valita juuri se oikea koko.

Kun kondomi on oikean kokoinen, on se helppo saada päälle, mutta se silti pysyy erektiossa olevan peniksen päällä tiukasti. Jos sinulla on vaikeuksia saada kondomia päälle tai jos valuu jatkuvasti pois kullin päältä, on koko selvästi väärä. Sama voidaan sanoa, jos kondomi tuntuu hankaavaan peniksen vartta tai jos se kasautuu peniksen juureen kasaksi.

Kondomin tulee:

  • Sujahtaa kivuttomasti kullin päälle, ilman väkisin repimistä.
  • Pysyä päällä ilman käsiä
  • Tuntua hyvältä

Kondomi ei saa:

  • Puristaa liikaa ja vaikeuttaa veren pääsyä kulliin
  • Pudota päältä jatkuvasti
  • Aiheuttaa kitkaa peniksen päälle
  • Kasaantua kikkelin juureen kumiseksi kasaksi

Marketeissa valikoima rajattu, netissä laaja

Vaikka on ihanaa, että supermarketeissa myydään kondomeita, ei tarjonta kassoilla ole aina valtaisa. Jos oma kokosi on tavanomaista suurempi tai jos et saa oikeanlaista tuntumaa perinteisen Näkin tai Sultanin kanssa, on parasta tilata kondomit netistä.

Kokeile itse – tällä tuotepaketilla

Jos tiedät, että sinulla on tavallista hieman pienempi tai isompi kulli, osta kondomeja sen mukaisesti. Hyvä vaihtoehto on tilata ”Löydä kokosi” -kondomipaketti, joka sisältää 14 kondomia 7 eri koossa ja My.Sizer-mittaustyökalun. Paketti sisältää kondomeja koosta 47mm kokoon 69mm asti (eli peniksille, joiden ympärysmitta on 95mm aina 155mm asti). Voit kokeilla kortsuja päälle masturboidessa. Näin saat kokeiltua mikä koko tuntuu yllä parhaalta (pysyy päällä, ei hinkkaa, tuntuu hyvältä ja ei kiristä liikaa).

Kun olet löytänyt oman kokosi, voit jatkossa tilata juuri oikean kokoisia kondomeja netistä edulliseen hintaan.

Miten koko mitataan?

Ensin sinun tulee löytää oikea ympärysmitta. Tavallisesti ”peruskondomit” ovat noin 52mm leveitä. Oikea leveys on sellainen, jossa kondomi istuu kullin päälle kuin hanska käteen – se ei purista liikaa eikä putoa pois. Löydät oikean koon kokeilemalla.

Vaikka leveys on tärkeämpää kuin pituus, voi väärän pituinen kondomi hankaloittaa seksiä merkittävästi. Liian pitkä kortsu kasaantuu kikkelin juureen ja liian lyhyt saattaa lähteä liukumaan pois päältä. Oikea pituus on sellainen, joka yltää lähelle kullin juurta, mutta ei kuitenkaan kasaannu kumikasaksi.

Valikoimaa löytyy

Kun oikea koko on löytynyt, voit lähteä miettimään myös perinteisen kortsun rinnalle muita vaihtoehtoja. Netistä löydät esimerkiksi makukondomeja, juomutettuja kondomeja, stimuloivia kortsuja ja puuduttavia kondomeja. Puuduttavat kortsut sopivat miehille, jotka haluavat kestää sängyssä pidempään. Stimuloivista kondomeista saatavilla on muun muassa lämmittäviä ja viilentäviä malleja, jotka tuovat aivan uuden kokemuksen seksiin.

Vastaavasti miehille, jotka eivät normikondomeilla saa sopivaa tuntumaa, on olemassa ohuet kondomit. Ohut kondomi antaa herkemmän tuntoaistimuksen. Huomaathan, että kovan kitkan takia ohuita kortsuja ei suositella käytettäväksi anaaliseksissä.