Seksivinkit: 6 vinkkiä seksiin, joita asiantuntijatkin (sekspertit) suosittelevat

Seksivinkit: 6 vinkkiä seksiin, joita asiantuntijatkin (sekspertit) suosittelevat

Toki erilaisten Kamasutra-seksiasentojen kokeileminen on helppoa, jos sinulla on yksinkertainen opas edessäsi. Mutta aina ei silti ole helppoa sanoa, mitkä seksivinkit toimivat ja mitkä eivat yksinkertaisesti toimi. Etenkin, jos tarkoituksena on saavuttaa tyydyttävämpi seksielämä tai saada parempia orgasmeja.

Ei huolta! Alle me listasimme omasta mielestämme parhaat seksivinkit, joita alan asiantuntijatkin (oikeat seksologit eli ”sekspertit”) suosittelevat. Koska, jos et usko seksologien vinkkejä, niin kenen sitten?

1. Pussailkaa enemmän – ihan arjessakin

Kyllä. Siis kun mies tai vaimo lähtee töihin, anna hänelle suudelma. Tutkimukset ovat osoittaneet, että pussailu esimerkiksi töihin lähdettäessä, töistä tullessa ja ennen nukkumaanmenoa on todella hyödyllistä parisuhteelle. Se on tapa, jolla saatte yhteyden pysymään syvänä, vaikka ette seksiä ihan joka päivä harrastaisikaan. Seksuaalisesti puhuen kyse on läheisyyden ylläpidosta. Ja se auttaa sinua saamaan myös seksistä enemmän irti.

2. Kokeilkaa seksileluja

Vertaa seksilelut netissä. Ja oikeasti tilaa itsellesi ja kumppanillesi pari seksivälinettä. Seksilelujen kokeileminen lisää oman mausteensa mihin tahansa parisuhteeseen – ja lisäksi se auttaa sinua oppimaan lisää niin itsestäsi kuin kumppanistasi. Opitte mistä pidätte ja mistä ette. Ja lelujen avulla voitte saavutta hekumaa, jota perinteisin keinoin ette yksinkertaisesti ole aikaisemmin kokeneet. Hyvä paikka aloittaa ovat dildot ja vibraattorit.

3. Masturboikaa

Siis ihan yksin. Perinteiseen tyyliin. Masturbointi eli sooloseksi on hyödyllistä, sillä se parantaa niin mielialaa kuin terveyttäkin. Lisäksi se tuntuu hyvältä. Samalla opit lisää itsestäsi: mistä pidät, mistä et ja miltä hyväily tuntuu – nopeudet, asennot ja tavat. Näin voit jatkossa kertoa paremmin myös kumppanillesi mistä pidät ja mistä et.

4. Siistiydy & rentoudu

Stressitön tila on seksuaaliselle nautinolle tärkeää. Sammuta TV, laita puhelin pois, himmennä valoja. Mitä rentoutuneempi olet, sitä enemmän voit keskittyä nautintoon ja sitä enemmän kroppasi tuottaa endorfiinia. Stressittömän ympäristön lisäksi on tärkeää olla sinut oman kroppansa kanssa – monelle tämä tarkoittaa muun muassa ”hajuttomuutta”. Jos se tuntuu sinusta mukavammalta, käy suihkussa ennen seksiä. Näin voit rentoutua ja nauttia täysin siemauksin.

5. Älä pakota orgasmia

Seksi ei ole pelkästään orgasmiin tähtäävää toimintaa. Joskus orgasmiin keskittyminen luo liikaa paineita molemmille osapuolille. Usein onkin parempi keskittyä seksin muihin osa-alueisiin: suuteluun, hyväilyyn, halailuun ja läheisyyteen. Orgasmi tulee, jos on tullakseen. Tutustukaa toistenna vartaloihin monipuolisesti ilman paineita orgasmista. Seksi voi olla nautinnollista ilman orgasmiakin.

6. Tehkää seksistä prioriteetti

Moni kokee, että seksiin ei ole aikaa ja energiaa – mutta kyse on aina asioiden organisoimisesta ja pistämisestä oikeaan tärkeysjärjestykseen – priorisoinnista. Ja seksiin pitäisi aina riittää aikaa.

Hyvä perusperiaate: järjestäkää aikaa seksille vähintään kerran viikossa. Älä edes keskity siihen millaista seksi on ja kuka saa orgasmin ja milloin. Pidä ensin huolta siitä, että seksiä yksinkertaisesti on vähintään kerran viikossa. Useat tutkimukset osoittavat, että kerta viikkoon on erittäin hyödyllistä.

Nämä 6 seksivinkkiä sopivat niin aloittelijoille kuin pitkälle ehtineille konkareille. Ota ne hyvään talteen ja hyödynnä niitä!