Peppuseksi: Vinkit pepun nuolemiseen & anaaliyhdyntään

Peppuseksi: Vinkit pepun nuolemiseen & anaaliyhdyntään

Peppuseksi eli anaaliseksi on virkistävää vaihtelua perinteiselle yhdynnälle! Moni aloittelija miettii, onko anaaliseksi normaalia seksiä vai onko siinä jotain perverssiä? Me voimme taata, että pepun nuoleminen ja anaaliyhdyntä on täysin normaalia – monelle jopa täysin arkista! Tietysti sitten on olemassa toinen ääripää ihmisiä, jotka kieltäytyvät kaikesta anaaliseksiin liittyvästä. Tämäkin on täysin normaalia. Jos sinua eivät peppujutut innosta, niin sitten ne eivät vain innosta. Vaikka kumppanisi haluaisi peppuseksiä, ei sinun tarvitse tuntea minkäänlaista häpeää tai ahdistusta, jos kieltäydyt.

Miksi peppuseksi on nautinnollista?

Kuten varmasti tiesitkin, peräaukkosi on erogeeninen alue. Sekä miesten että naisten peräaukon ympärillä ja sisällä on siis runsaasti hermopäätteitä, joita voidaan stimuloida. Stimulointi välittää aivoille samantyyppisiä viestejä kuin muidenkin erogeenisten alueiden hyväily. Aivan kuten vaginan ja peniksenkin kanssa, myös anaaliseksissä jotkut pitävät kevyestä kutittelusta ja toiset kovasta penetraatiosta.

Mitä kaikkea anaaliseksi on?

Periaatteessa voimme luokitella, että kaikki seksuaalinen toiminta anaalin ympäristössä on peppuseksiä. Siis kaikki peräaukon nuolemisesta sen hieromiseen sormilla, sormipenetraatioon ja anaaliyhdyntään asti. Voit siis nuolla anaalia aivan kuten muitakin kropan alueita, voit pyöritellä sormiasi aukon päällä tai tunkea sormet sisään.

Käsien ja kielen lisäksi anaaliseksissä voidaan käyttää seksileluja kuten anaalitappeja, anaalihelmiä, dildoja ja vibraattoreita.

Tärkeintä anaaliseksissä on liukuvoiteen käyttö. Toki nuoleminen ja sormettaminen onnistuvat usein ilman lisäliukkautta, mutta anaalitappien ja anaaliyhdynnän kanssa on aina suositeltavaa käyttää riittävästi liukuvoidetta. Lisäksi peräaukossa on limakalvoja. Normaali seksitaudeilta suojautuminen on siis muistettava – sekä nuolemisen että anaaliyhdynnän kohdalla.

Miten aloittaa peppuseksi?

Tärkeintä ensikertalaiselle on opetella peräaukon rentouttaminen. Jos peräaukon sulkijalihakset ovat liian kireinä, ei anukseen saa laitettua sisälle mitään. Edetkää siis hitaasti. Hyväilkää peräaukkoa ensin sormilla hellästi painelemalla ja pyörittämällä. Vasta kun lihakset tuntuvat rentoutuvan, voi sisälle tunkea sormen.

Muistakaa, että peppuseksissä vastaanottava osapuoli määrää aina tahdin. Ikinä ei kannata edetä liian nopeasti – ja väkisin ei saa tehdä mitään. Se johtaa vaan loukkaantumisiin. Vastaanottava osapuoli siis kertoo mikä tuntuu hyvältä ja milloin pitää lopettaa.

Paras asento peppuseksiin?

Peppuseksin parhaasta asennosta voidaan olla montaa mieltä, koska me olemme kaikki yksilöitä. Toisilla anaaliyhdyntä onnistuu parhaiten naisen maatessa mahallaan, joillekin parhaalta asennolta tuntuu reverse cowgirl.

Jos olet kokeilemassa peppuseksiä ensimmäistä kertaa, suosittelemme kokeilemaan itse anaaliyhdyntää kylkiasennosta eli lusikasta. Anatomisesti paras vaihtoehto on maata vasemmalla kyljellä, jolloin vastaanottavan osapuolen peräsuoli pääsee oikenemaan ja sisään on helpompi tunkea penis, sormi tai anustappi. Muistakaa käyttää riittävästi liukuvoidetta ja edetä varovasti. Jos penis tai muu sisään tungettava asia ei tunnu etenevän, ei sitä saa runnoa väkisin syvemmälle. Vedä hieman takaisinpäin ja kokeile hellästi uudelleen. Tavallisesti muutamia kertoja edestakaisin vetämällä penis tunkeutuu pikkuhiljaa syvemmälle peräaukkoon.

Mikäli kylkiasento eli lusikka ei tunnu toimivan, on seuraavaksi paras asento peppuseksiin mielestämme mahallaan makuu. Tässä asennossa vastaanottava osapuoli voi rentouttaa vartalonsa kaikki lihakset ja keskittyä vain nauttimaan tilanteesta.

Kun penis, sormi tai seksilelu on saatu sisälle peräaukkoon, voi sitä alkaa liikutella. Tällöinkin kannattaa (etenkin aluksi) noudattaa varovaisuutta. Noudata aina vastaanottavan puoliskon ohjeita!

Onko anaaliyhdyntä tavallista?

Anaaliseksi ja kaikki siihen liittyvä aina peräaukon nuolemisesta anaaliyhdyntään on monelle nykyään tuttua. Etenkin nuoremmat ihmiset ovat ottaneet peppuseksin osaksi normaalia seksielämäänsä – eikä siitä enää tehdä minkäänlaista juttua.

Vaikka peppuseksi onkin tavallista, ei se tarkoita sitä, että jokaisen pitäisi siitä tykätä. Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Jollekin maistuu lakritsi, toiselle mansikka. Makuja on monia. On siis täysin normaalia, jos anaaliseksi ei kiinnosta sinua tippaakaan ja et halua sitä kokeilla. Vaikka puolisosi tai kumppanisi haluaisikin kokeilla peppuleikkejä, on hänen ymmärrettävä ja hyväksyttävä, että sinä et halua.

Ketään ei tule koskaan painostaa tekemään asioita, joista he eivät pidä. Peppuseksissä molempien osapuolien pitää tykätä siitä ja suostua siihen.

Onko peppuseksi turvallista?

Peppuseksi on turvallista, jos kummallakaan osapuolella ei ole mitään tavallisesta poikkeavaa kuten aikaisempia vahinkoja peräaukossa tai peniksessä. Tärkeintä on muistaa käyttää runsaasti liukuvoidetta. Kitka on nautinnon ja turvallisuuden suurin vihollinen.

Mikäli peräsuoleesi jää jotakin, se alkaa vuotaa verta tai se tuntuu kipeältä pitkään peppuseksin jälkeen, suosittelemme ottamaan yhteyttä lääkäriin.

Tarvitsenko kondomia?

Mikäli seksikumppanisi on täysin tuntematon tai muuten vain uudempi tuttavuus, on kondomin käyttö ehdottoman suositeltavaa. Anaaliseksissä seksitaudut tarttuvat vielä suu- ja emätinyhdyntää herkemmin, koska anus ei tuota luonnollisesti liukastetta. Kannattaa huomata, että seksitaudut voivat levitä jo pelkästä peräaukon nuolemisesta – anaaliyhdyntä ei siis ole ainut tapa.

Vain käyttämällä kondomia voit olla varma, että olet suojautunut tauteja vastaan.

Seksilelut peppuseksiin

Peppuseksiä voi tietysti harrastaa ilman seksileluja, mutta monelle ne ovat juuri sopiva lisäsuola muutenkin jännittävään aktiin. Henkilökohtaisesti suosittelemme anustappia naisille ja eturauhaskiihotinta miehille.

Anustapit ovat nimensä mukaisesti peräaukkoon työnnettäviä tappeja, jotka valmistetaan usein silikonista, kovamuovista, lasista tai jopa metallista. Muoto on yleensä käänteinen pisara (pyöristetyllä kärjellä) – ja tapin perässä on levemäpi osa, joka estää anustapin lipsahtamisen sisälle peräaukkoon. Anustapin laittaminen perseeseen – ja sen liikuttelu edestakaisin – luo paineen tunteen, joka on nautinnollista sekä sellaisenaan että osana perinteistä emätinyhdyntää. Anustappi sopii täydellisesti osaksi esileikkiä. Vaginayhdynnän aikana anustapin käyttö lisää sekä miehen että naisen nautintoa: peräaukon hermot saavat stimulaatiota ja vagina tuntuu tiukemmalta. Tapin luoma paine hyväilee myös miehen peniksen vartta.

Eturauhaskiihottimet ovat erityisesti miehille suunniteltuja seksileluja, joiden tarkoituksena on stimuloida miehen eturauhasta peräaukon kautta. Esimerkiksi Nexus ja Aneros -merkkiset kiihottimet ovat ergonomisesti muotoiltuja ja erittäin helppokäyttöisiä. Jos olet miettinyt kokeilemista, voimme kokemuksesta suositella tilaamaan!

Luonnollisesti peppuseksissä voitte käyttää myös dildoja ja vibraattoreita. Niin sanottu tupladildo tai tuplavibraattori on varustettu kahdella päällä, joista toinen menee anaaliin ja toinen etupuolelle joko sisään vaginaan tai klitoriksen päälle.

Kokeile ja ihastu!

Peppuseksi on täysin normaalia ja monelle erittäin nautinnollista. Jos et siis vielä ole sitä kokeillut, voimme kokemuksesta kertoa, että kannattaa kokeilla ainakin kerran (jos olet ehdottomasti sitä vastaan, on vahva ”EI” silti aina hyväksyttävä vaihtoehto).

Artikkelimme avulla tiedät nyt parhaat vinkit niin peräaukon nuolemiseen, anaaliyhdyntään kuin seksilelujen käyttöön peppuseksissä.