Erogeeniset alueet: miten koskea naista & miestä – 7 vinkkiä

Erogeeniset alueet: miten koskea naista & miestä – 7 vinkkiä

Jokainen mies ja nainen varmasti tietää muutaman erogeenisen alueen: naisen nännit, miehen penis, naisen klitoris. Okei. Aika selkeitä. Näitä me kaikki olemme koskeneet ja jotakuinkin tiedämme miltä ne näyttävät ja tuntuvat.

Mutta tiesitkö, että erogeenisiä alueita on paljon enemmän? Koko kroppasi on käytännössä yksi helvetin iso erogeeninen alue. Siis ihan oikeasti. Koska vartalossasi on tuhansia erilaisia hermopäätteitä, joita koskettamalla värinöitä saadaan kulkemaan edestakaisin koko kropassasi. No, tottakai on selvää, että naisen klitoriksessa on aika paljon enemmän näitä hermopäätteitä kuin vaikkapa miehen kyynärpäissä.

Mutta miten miestä tai naista tulisi sitten koskea? Me kerromme muutaman vinkin!

1. Heteron miehen nännit

Oletko kuullut naisten nänniorgasmeista? Siis oikeasti. Ne ovat juttu. Osa naisista kykenee saamaan oikean orgasmin vain nännejä stimuloimalla. Toki tämä on aika harvinaista. Mutta tiesitkö, että miesten nännitkin ovat vahvasti erogeeninen alue? Moni heteromies kokee nännien stimuloinnin hieman epämukavaksi, koska mies helposti yhdistää sen mielessään voimattomuuden ja haavoittuvuuden tunteisiin. MIES. Antaudu tälle tunteelle. Sen sijaan, että vastustelisit tai pohtisit miten epämukavaa nänniesi koskettelu on, anna kumppanisi – naisen tai miehen – koskettaa, hieroa, nuolla ja sivellä nännejäsi. Opettele nauttimaan tunteesta. Sillä nännit ovat yksi heteromiesten potentiaalisimmista erogeenisista alueista, joita kuitenkin ”alikäytetään” seksuaalisessa kanssakäymisessä. Anna periksi rajoituksillesi. Nauti nänneistäsi.

2. Jalat / jalanpohjat

Jalat – tai oikeastaan jalanpohjat – ovat yksi erittäin erogeeninen alue niin miehillä kuin naisillakin. Moni ajattelee, että jalkojen hyväily ja kutittelu kuuluu vain jalkafetissistä innostuneille – mutta EHEI! Jalkojen ja jalkapohjien hyväily pitäisi olla osa ihan meidän kaikkien arkea. Jos sinulla on jalkafetissi, niin kiva vaan. Emme arvostele. Vaan kannustamme.

Jalkapohjien hermostopäätteet yhdistyvät aivoissa erittäin lähelle genitaalialueen hermopäätteitä. Molempien koskettaminen stimuloi. Jalkojen hierominen voi siis oikean kumppanin kanssa oikeaan aikaan olla ERITTÄIN kiihottavaa.

Suosittelemme kokeilemaan esimerkiksi osana esileikkiä: toinen osapuoli menee vatsalleen sängylle (esim. alasti tai ainakin puolialasti) ja toinen hieroo kumppaninsa jalkapohjia osana esileikkiä (jalkojen hieronnasta helppo edetä kohti genitaalialueita).

3. Kasvot

Yllättävää kyllä, kasvommekin ovat erogeeninen alue – niin miehillä kuin naisillakin. Ja tämä ei rajoitu vain suutelemiseen. Huulien ja korvien hermopäätteet ovat erittäin herkät ja liittyvät vahvasti seksuaaliseen nautintoon. Muutkin kasvojen osat kuitenkin toimivat. Kuka tahansa mies, joka on joskus kasvattanut parran, tietää miten hyvältä parran raapiminen joskus tuntuu.

Kokeile: hellästi vedä sormiesi päitä kumppanisi leukaa pitkin korvasta korvaan. Hiero otsaa kevyesti. Ja kosketa huulia kevyesti. Kasvot ovat erittäin herkät ja kosketus tuntuu hyvältä.

4. Sisäreidet

Moni unohtaa sisäreidet seksin aikana, koska ne helposti kutiavat. Sisäreidet ovat kuitenkin myös erogeeninen alue. Kokeile vetää sormenpäilläsi kevyesti pitkin sisäreisiä ja katso, millaisen reaktion kumppaniltasi saat. Jos kumppanisi tuntee kutinaa, pysäytä sormet hetkeksi, lisää vähän painetta ja jatka. Kutina muuttuu nautinnoksi. Kokeile siis sisäreisien eri kohtia eri tavalla ja erilaisin painoin koskettaen.

5. Kaula

360 astetta pelkkiä hermopäätteitä. Kaula on erittäin erogeeninen alue. Käytä sitä hyväksesi. Kaikki kevyestä suutelusta, sormenpäillä hyväilystä aina kovempaankin kosketukseen tuntuu yleensä hyvältä (vähän riippuen siitä mistä kumppanisi tykkää). Käytä tätä hyväksesi. Kokeile ja kysy löytääksesi parhaat tavat koskettaa kumppanisi kaulaa.

6. Naisen rinnat

Siis koko rinnat. Ei vain nännit. Miesten tulee muistaa, että naisten rinnat ovat muutakin kuin pelkkä nänni ja nännipiha. Joskus naisten nännit itse asiassa jopa ”ylikiihottuvat” niin, että niiden koskettaminen latautuneessa tilassa on jo epämukavaa – ja miesten tulisi ennemmin keskittyä rinnan muiden kohtien (alapuoli, sivut, yläosa) koskettamiseen.

7. Useita muita

Jokainen mies ja nainen on erilainen. Me saamme seksuaalista nautintoa erilaisista asiosita. Toiset tykkäävät jalkojen hieromisesta, jotkut haluavat mieluummin suoraan sormen perseeseen. Suosittelemme jokaista teistä koskettelemaan sekä itseänne että kumppanianne monipuolisesti ja löytämään ne alueet, joiden koskettamisesta itse pidätte.

Tässä artikkelissa listasimme muutamat erogeeniset alueet, joiden koskettamisesta sekä naiset että miehet tavallisesti nauttivat. Nyt tiedät paremmin miten koskea naista tai miestä. Mutta vain koskettamalla itseäsi ja kumppaniasi, voitte oikeasti löytää ne nautinnollisimmat pisteet.